Martijn en Ilse

Wij zijn Martijn en Ilse Reef. Martijn is geboren en opgegroeid op de prachtige boerderij aan de Twekkelerweg. Ilse Reef-Beld is geboren in het prachtige dorp Haaksbergen. Samen met onze dochters Veronique en Esmee en schoonouders wonen wij op de boerderij in Twekkelo.

Zover bekend en in de leenprotocollen is te zien zijn er vanaf 1692 opeenvolgende bewoners op de boerderij. Maar waarschijnlijk daarvoor ook al. Hiermee zijn wij (zover bekend) de 11e generatie die op deze boerderij boeren. Zoals het er naar uit ziet zal onze oudste dochter hier op verder gaan borduren.

Martijn en Ilse hebben samen een varkenshouderij en akkerbouwbedrijf. Ons vlees is van perfecte kwaliteit. Hier ziet Martijn dagelijks op toe. Bij ons wordt geen antibiotica gebruikt. Alleen bij ziekte, net als bij u en onszelf, dan stelt de dierenarts een diagnose en wordt er mogelijk medicijn voorgeschreven. De varkens hebben speelmateriaal, dit zorgt voor afleiding en verhindert daardoor gedrag- en agressie problemen, vloerverwarming, onbeperkt water en/of wei en voldoende daglicht. Het voer wordt samen met voerspecialisten uitvoerig besproken en uitgebalanceerd. Tot in detail weten wij wat ons varken te eten krijgt.

Martijn is fulltime boer en akkerbouwer. Ilse werkt nog een aantal uren buiten de deur, verzorgt de boekhouding, huishouding en doet het onderhoud van het erf. Door oordelen, nieuwsberichten, het gevoel te hebben dat wij ons als boer moeten verdedigen, terwijl je niks verkeerd doet maar voor het voedsel van je medeburgers zorgt, kwam Ilse met het idee om hun eigen varkensvlees lokaal te gaan verkopen. Wij hebben een super mooi kwaliteitsproduct. Net als vele collega boeren. We weten precies wat onze dieren krijgen. Waarom zouden wij dit product ook niet aan de lokale consument gaan verkopen. Ook hun hebben recht op een mooi en goed stukje vlees.

Hoe dit allemaal is begonnen leest u onder het kopje; “hoe het begon”.

Sinds februari 2025 heeft Ilse de verkoop van varkensvlees, na een erg verdrietige periode, weer opgepakt. Het is nu te koop in mooie pakketten en daarnaast is er ook los vlees te verkrijgen. Onze varkens worden door Martijn naar een lokaal en klein slachthuis gebracht in Weerselo. Hier wordt met alle respect onze varkens geslacht. Van daaruit worden onze inmiddels geslachte varkens naar een lokale slager gebracht. De lokale slager is Mark Wagelaar, hij weet iedere maand weer een mooi stukje vlees te snijden zoals dat door Ilse aan hem wordt doorgegeven. Ilse gaat samen met Johanneke Strootman, misschien wel bekend van hun overheerlijke rundvlees van Nieuw Horster, het varkensvlees vacuüm verpakken.

Het vlees kan dan verpakt en gekoeld afgehaald worden op de vooraf afgesproken datum en tijdstip.